top of page

Ανακοίνωση Δήμου Τήνου για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων



ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,

ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024.


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  υπ’ αριθμό 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/Β’/19.04.2023) υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα να προβούν ως τις 30 Απριλίου στον άμεσο καθαρισμό των χώρων αυτών και στην απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού καθώς και τη συντήρηση αυτών καθ’ολη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από 1η Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου.


Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.


  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.


  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

  • Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

                                                                                                                               


Επισημαίνουμε ότι μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα διενεργούνται από τον Δήμο έλεγχοι για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού.


Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις παραπάνω υποδείξεις για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

658 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης σχετικά με το λυματοφόρο όχημα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                Τήνος, 02-05-2024 ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σας γνωρίζουμε ότι το λυματοφόρο όχημα του Δήμου Τήνου χ

bottom of page