top of page

Ο Παιδικός Σταθμός "Με τον Αρλεκίνο της Ζωρζ Σαρρή"



Με τον Αρλεκίνο

της Ζωρζ Σαρρή

       Το παραμύθι ξεκίνησε στην παιδική  δημοτική βιβλιοθήκη . Οι Αρλεκίνοι ξετρύπωσαν από τις σελίδες του βιβλίου  ….Ο Αρλεκίνος μας θέλει να κατέβει στον χορό της Αποκριάς στην Βενετία όμως δεν έχει αποκριάτικο κουστούμι ….                                                                      Τα παιδιά του παιδικού Σταθμού Δ. Τήνου ξεκίνησαν να γεμίσουν το μπαούλο της σοφίτας με μικρά υφάσματα αλλά  …πού θα τα βρουν;                                                                     Σε μία αποκριάτικη βόλτα

â στην Παιδική  Δημοτική Βιβλιοθήκη από τα παραμύθια

â στο Αρχαιολογικό μουσείο από τους  χιτώνες των «Ρωμαίων»

â στην Πινακοθήκη του ΠΙΙΕΤ από την  «μικρή Κολομπίνα»  του Ιακωβίδη

â στο Μουσείο του ΙΤΗΠ από «το υφαντό» του Κρητικού Λευτέρη

Το παραμύθι συνεχίστηκε …..                                                           Το μπαούλο γέμισε και άνοιξε στις 6 Μαρτίου 2024 στο Υφαντήριο Τήνου. Μαζί με τη μαμά Φαντασία και τις μοδίστρες του νησιού μας, ράψαμε για τον Αρλεκίνο μας το αποκριάτικο κουστούμι του.

Το παραμύθι μας είχε αίσιο τέλος.                                        Έτοιμη η αποστολή μας και την Τσικνοπέμπτη ντύσαμε τον Αρλεκίνο –Καρπουζίνο μας με το πιο πολύχρωμο ευφάνταστο κουστούμι, τον προσκαλέσαμε στο γαϊτανάκι μας και το  τσικνίσαμε με χορό, παιχνίδια και σουβλάκια στον αποκριάτικο χορό  στην αυλή του σχολείου μας!

 

Μέχρι την καθαρά Δευτέρα οι  Αρλεκίνοι έκαναν αποκριάτικες βόλτες και τρύπωσαν στα βιβλία της δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης , παιχνίδισαν με ρόμβους στο μουσείο Τηνιακών  Καλλιτεχνών στο ΙΤΗΠ, συνάντησαν τους Ρωμαίους στο Αρχαιολογικό μουσείο Τήνου και χόρεψαν στα καβαλέτα  με την μικρή Κολομπίνα της  πινακοθήκης του ΠΙΙΕΤ στην έκθεση εικαστικών του Παιδικού σταθμού Δήμου Τήνου .

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία των εκθέσεων και των εργαστηρίων το ΠΙΙΕΤ, το ΙΤΗΠ, το Δήμο Τήνου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, το Υφαντήριο Τήνου , τις μοδίστρες -κα Κατερίνα, κα Μαριάννα &  κα Μαρίνα , τους γονείς της Ερμέλα  για την βοήθεια τους στο ψήσιμο και το πρακτορείο Ν.  Φώσκολου – μπαμπά Αντώνη- για την χορηγία του.

 

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, «Βάγια Κουκουβάγια»

Υπεύθυνες προγράμματος                                            Κολοβού Σοφία - Βελαλοπούλου Άννα






















































52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page