top of page

Εορτασμός της 201ης επετείου Ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τήνος, 25 Ιανουαρίου 2024

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ.: -1063-

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ


Εορτασμός της 201ης επετείου Ευρέσεως

της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας


«Τι χαρμόσυνος ημέρα εις την Τήνο ανατέλλει και ευχάς η Θεοτόκος εις τον κόσμο αποστέλλει».


Η εύρεση της εικόνας της Ευαγγελίστριας, στις 30 Ιανουαρίου 1823, πριν από 201 χρόνια, είναι το γεγονός, που μας τιμά, γιατί ήταν τότε που επέλεξε η Μάνα Παναγιά μας να στήσει το θρόνο της στο νησί μας, καθιστώντας το, αγιασμένο τόπο προσκυνήματος και προσευχής. Ήταν όμως και το μήνυμα για το σκλαβωμένο τότε γένος, ότι η λευτεριά του μέρα με την μέρα πλησίαζε και γιαυτό χωρίς πολλές διατυπώσεις το έκλεισε στην καρδιά του και από τότε μέχρι σήμερα, λευτερωμένο πια, έρχεται και ταπεινά προσκυνά αναζητώντας και δική του προσωπική ελευθερία.


Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Το λαό της Τήνου να συμμετέχει σε όλες τις θρησκευτικές και λοιπές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα την 29η και 30η Ιανουαρίου 2024 και όλοι μαζί, να διακηρύξουμε την πίστη μας, αλλά και τη βαθιά προσήλωσή μας στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Αυτή τη πίστη είδαν τότε οι κτήτορες και επιδίωξαν να αξιοποιήσουν την κάθε προσφορά και το όποιο υστέρημα του κάθε προσκυνητή, οικοδομώντας έτσι τούτο το Ιερό Ίδρυμα, που με την ευλογία της Μεγαλόχαρης, έχει καταστεί πλέον «Πανελλήνιο» με την θρησκευτική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.


Η 30η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αργίας για το νησί της Τήνου.

(Β.Δ. 253/1966/ΦΕΚ 68).


Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και λοιπών καταστημάτων, καθώς και πλοίων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου της 30ης Ιανουαρίου 2024.


Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Ευάγγελο Περιβολαράκη εκπαιδευτικό.


Ο Δήμαρχος Τήνου


Παναγιώτης Κροντηράς


59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page