top of page

Θεατρική παράσταση:«Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο Σαλός Άγιος»



Το Πνευματικό Κέντρο Πάνορμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου στις 24 Αυγούστου, ημέρα γέννησης του σημαντικότερου νεοέλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, παρουσιάζει εκ νέου την αριστουργηματική παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς, ο Σαλός Άγιος».


Το έργο του Άγγελου Ανδρεόπουλου, που σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος και πρωταγωνιστεί ο Γιώργης Κοντοπόδης, παρουσιάζεται τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, μετά από την πρεμιέρα του την 15η Σεπτεμβρίου 2022 από το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ημέρα επετείου του θανάτου του καλλιτέχνη. Μέσα από το δωμάτιο του ψυχιατρείου, μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του Γιαννούλη, φωτίζεται η τραγική αλλά και μυθιστορηματική ζωή του Έλληνα «Ροντέν». Βλέπουμε όλη του τη ζωή, την Τήνο, την έμπνευση, τη μανία της δημιουργίας, το κατρακύλισμα στη σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμου προς το πρόσωπο ενός «σαλού» για να καταλήξουμε στην εξύψωση και την αναγέννηση. Πρόκειται για μια εις βάθος ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του σχιζοφρενώς ευφυούς αυτού καλλιτέχνη.


Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με φυσικό φως, στις 18:45, στο Σπίτι – Μουσείο «Γιαννούλη Χαλεπά» και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και προσφέρεται δωρεάν από τους καλλιτέχνες ως ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο γλύπτη.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Νικόλαος Χατζής.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page